Iata de ce pizza aduce fericire!

Home / Blog / Iata de ce pizza aduce fericire!

Iata de ce pizza aduce fericire!

Iata de ce pizza aduce fericire!

Nu cred ca exista vreo dezbatere despre ce simt oamenii despre pizza. Daca esti destul de norocos sa te bucuri de acest delicios-lipicios, de obicei accesibil fel de mancare, atunci poti intelege pe deplin ca pizza reprezinta, clar, o felie de rai. Doar gandul la ea aduce zambetul unora. Acoperita cu muuulta mozzarella, legume si salam din belsug, nu incape indoiala ca pizza ne face fericiti.

SIMPLA DESENARE A PIZZEI ADUCE FERICIRE

Si acum, Di’Vino va aduce la cunostinta un studiu al Universitatii St. Bonaventure din New York care confirma asta. Oamenii de stiinta au cerut unui numar de 61 de persoane sa deseneze mancaruri cu diferite niveluri de grasime si zahar pentru a evalua starea si alti factori. Rezultatele au aratat ca starea celor care au desenat pizza s-a imbunatatit cu 28%. Cea a persoanelor care au schitat prajituri – cu 27%, iar cea a subiectilor care au desenat capsune – cu 22%.
Studiul a fost publicat in „Journal of Behavioral and Brain Science”.

MIROSUL PIZZEI REPREZINTA CULMEA FERICIRII

Un alt studiu facut de celebrul brand Di’Giorno, care face pizza congelata pentru Statele Unite si Canada, demonstreaza fericirea adusa de pizza. Acesta arata ca inainte de mancatul sau vazutul pizzei, mirosul acesteia este cel care trezeste toate simturile.

Cu siguranta acum sunteti confuzi, intrucat cum e posibil sa nu fii in culmea fericirii atunci cand realmente mananci pizza? Curiosi asupra fericirii adusa de pizza, Di’Giorno a decis sa experimenteze prin lansarea a 3 petreceri cu pizza. La fiecare petrecere au luat parte 8 iubitori de pizza, supravegheati de 40 de camere ascunse, de mare rezolutie. Aceste camere folosesc tehnologie de recunoastere faciala care capteaza emotiile invitatior si identifica tipare de-a lungul experimentului. Factorul definitoriu? PIZZA. In timpul petrecerilor, pizzele au fost bagate la cuptor si apoi servite petrecaretilor.

Rezultatul? Conform datelor atent monitorizate, persoanele de la petrecere au atins apogeul fericirii in momentul in care au mirosit pizza cocandu-se in cuptor. Di’Giorno a masurat nivelul fericirii, prin procentaj si a aflat ca partea cu „miroase grozav” a petrecerii, a obtinut 24%, cel mai fericit moment al petrecerii. Cand a sosit momentul de a vedea chiar pizza, bucuria a fost de 20%. Si cel mai surprinzator dintre toate, mancatul in sine a pizzei a rezultat doar 11%.

pizza aduce fericire

MANCATUL PIZZEI ESTE MONUMENTAL

Cam are sens, nu-i asa? Ganditi-va la toate acele dati cand ati cumparat o pizza la pachet in drum spre casa si v-ati imbatat cu acel miros de pizza plutind prin masina. Sau acea inviorare pe care ati simtit-o atunci cand cineva a adus pizza la o petrecere sau un eveniment. Cum mirosul ei v-a trezit spiritul doar stiind ca in curand pizza va fi in stomacul vostru. Mancatul in sine este monumental, desigur. Dar mirosul ei aduce mai multa bucurie deoarece inseamna ca pizza va fi cat de curand o realitate in viata voastra.

In concluzie pizza ne face fericiti. Mirosul ei ne face si mai fericiti. Iar mancatul ei ne implineste. Asa ca luati-va o pizza fierbinte la pachet sau serviti-o la restaurant. Di’Vino Pizza va sta la dispozitie in a va livra portia de fericire dorita.

Leave a Reply

Your email address will not be published.