COMANDA ACUM LA 0733.832.277 sau 0769.316.151 - PIZZA, MENIURI, PASTE, SALATE
Totul despre pizza la cuptor cu lemne - Divino Pizza - Restaurant/Pizzerie
Home / Blog / Totul despre pizza la cuptor cu lemne

Totul despre pizza la cuptor cu lemne

Totul despre pizza la cuptor cu lemne

Exista diferite moduri de coacere a pizzei. In cuptorul de la aragazul de acasa, in cuptoare electrice – in tava sau pe sita. Dar cea mai buna pizza este cea coapta in cuptorul cu lemne. Asezata direct pe vatra langa focul care o rumeneste in doar cateva minute, se transforma in cea mai usoara cale spre fericire: o pizza delicioasa, gustoasa si apetisanta.

COACEREA PIZZEI LA CUPTOR CU LEMNE

Daca in cuptorul electric sau la cel de la aragaz, timpul de asteptare pentru atingerea temperaturii de coacere este relativ scurt – 20 minute – la cuptorul cu lemne, temperatura se atinge in aproximativ o ora. In medie sunt necesare 9 kg de lemne pe ora. Pentru a determina temperatura cuptorului, un pizzar nu are nevoie neaparat de un ceas de temperatura, ci poate urma cateva criterii. De regula, culoarea cupolei trebuie sa fie 3 sferturi alba si 1 sfert neagra. Atunci cand cuptorul este rece, culoare cupolei este neagra. Culoare alba indica o tempratura foarte ridicata in cuptor. Pizza este gata atunci cand fundul ei este rumenit uniform.

La coacerea in tava, se adauga ulei pentru a nu se lipi blatul pizzei. La cuptorul cu lemne, pizza se asaza direct pe vatra. Dupa doar 3-5 minute la o temperatura de 300 grade, se scoate numai buna de servit.

Intr-un cuptor de pizza pe lemne, pot intra o data, de la 6 pana la 22 de pizze. Acest lucru depinde de marimea cuptorului si de cat de bine isi mentine acesta temperatura pentru a coace pizzele. Pentru introducerea si scoaterea din cuptor, este nevoie de 2 palete diferite. Una patrata, din aluminiu, cu diametrul mai mare sau egal cu cel pe care il are pizza, care se numeste paleta de bagat pizza si o paleta de scos si intors pizza in cuptor, din inox, rotunda, cu un diametru intre 16-20 cm.

moduri de coacere a pizzei

GUSTUL DE ODINIOARA

Diferenta de gust dintre o pizza pe vatra si una la cuptor electric sau pe gaz, o face focul lemnelor de fag care ii ofera gustul de odinioara, simplu dar plin de savoare, care aminteste multora dintre noi de preparatele atat de gustoase ale bunicii.

In concluzie, pizza la cuptor cu lemne este pe departe vedeta preparatelor culinare. Modul de coacere, mirosul, aspectul si gustul ei, face din ea alegerea principala pentru 90% din populatia planetei.

Daca esti de acord cu noi si ti-am facut pofta de o pizza coapta pe vatra cu foc de lemne, poti servi una de la Di’Vino Pizza, care respecta traditia si foloseste cele mai calitative ingrediente.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.