COMANDA ACUM LA 0733.832.277 sau 0769.316.151 - PIZZA, MENIURI, PASTE, SALATE
Ce anume face un Burger perfect? - Divino Pizza - Restaurant/Pizzerie

Ce anume face un Burger perfect?

Home / Blog / Ce anume face un Burger perfect?

Ce anume face un Burger perfect?

Burgerul a devenit in acesti ultimi ani un simbol pe care majoritatea restaurantelor l-au adoptat si l-au personalizat prin diferite retete de Pui, Vita sau Vegetarian.

Burgerul de Vita a devenit cel mai popular dintre toate si se serveste intr-o sumedenie de variante care de care mai apetisante si mai gustoase. Toppinguri de branzeturi, ceapa caramelizata, sosuri condimentate sau dulci, chifle cu seminte de tot felul, ofera placere pentru toate gusturile.

burger vita

In spatele unui Burger de succes sta o reteta puternica:

Totusi clasicul burger reprezinta piatra de temelie in lumea burgerilor. De la el pleaca toate acele sortimente apetisante si drept urmare este pe gustul tuturor gourmanzilor.

Chifteaua de Burger

Cheia succesului este un continut ridicat de grasime – 40%, altfel nu va fi suculent. Pieptul sau pulpa de vita reprezinta un start bun. Carnea trebuie sa fie din vita matura pentru mai multa aroma si tocata mai mare pentru o textura mai satisfacatoare. Secretul unei cruste perfecte este presararea cu sare inainte de coacerea pe grill. Chifteaua trebuie coapta mediu. O chiftea de burger bine facuta nu este nimic altceva decat o scurta tragedie greu de mestecat.

Chifla

Trebuie sa fie una pufoasa, cu textura, pentru a nu se inmuia repede de la multitudinea de sosuri care insotesc carnea de burger. Pentru a ajuta chifla sa nu cedeze rapid in fata sosurilor, exista un mic truc –  se asaza ambele parti ale chiflei pe grill-ul incins, unde tocmai ce s-a gatit chifteaua de burger.

 

Un mic pont referitor la cum sa mananci un burger: se ia cu doua maini si se rasuceste astfel incat partea rotunjita a chiflei sa fie dedesubt si cea dreapta, deasupra. Cu alte cuvinte intorci Burgerul cu “fundul in sus”.

Branza

Branza nu trebuie sa lipseasca dintr-un burger! Se adauga in ultimele minute peste carnea aflata inca pe gratar. Branza Cheddar este cea mai indicata intr-un burger. Felul cum aceasta se scurge pe carne este cel mai apetisant aspect dintr-un burger.

branza cheddar

Sosurile

Clasicele sosuri de burgeri sunt popularul mustar si ketchup. Aparute de mai bine de 300 de ani in gastronomie, ele dau gust si culoare unor sumedenii de preparate, dar mai ales burgerului. In zilele noastre sosurile folosite la burgeri s-au imbunatatit, continand, pe langa ketchup si mustar si alte ingrediente aromate. Ele se adauga atat pe partea superioara cat si pe cea inferioara a chiflei.

Dupa gust se adauga:

Baconul

Sau costita de porc dezosata, sarata si afumata, taiata in felii subtiri. Rumenit pe gratar inainte de a se aseza peste branza cheddar, devine suculent si crocant in acelasi timp. Nu este obligatoriu intr-un burger dar este un plus consistent pentru cei cu adevarat gourmanzi.

Legumele

Ceapa, Rosia, Salata si Muraturile se adauga dupa gust, in functie de preferintele fiecaruia.

Fiecare in parte vine cu un plus de gust si de culoare, pentru ca, trebuie sa recunoastem ca, inainte de a manca un preparat bun, trebuie sa fie si apetisant.

Daca nu ai timp sau rabdare sa-ti gatesti unul acasa, comanda un Burger Premium de Vita de la Di’Vino Pizza si sigur vei fi multumit de alegerea facuta.

Diferenta dintre Burger si Hamburger, nu este prescurtarea cuvantului ci faptul ca Burgerul contine si alte umpluturi pe langa chifteaua de carne. Hamburgerul contine doar chifteaua de carne si cascaval, uneori.

Stiati ca?

– Americanii consuma 440 de burgeri pe secunda sau 14 miliarde de burgeri pe an.

-Burgerul reprezinta cea mai populara mancare a momentului.

-Clasicul Hamburger a fost inventat la inceputul anilor 1900.

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.